Så var det dags för ett nytt år och härmed börjar min satsning inför Paralympics i Rio 2016! Jag går nu ner i arbetstid för att kunna satsa mer på tennisen och ha möjligheten att spela många turneringar i år. Det lär behövas för det kommer inte att bli lätt. Jag känner definitivt att jag har kapaciteten för att klara av att kvalificera mig men i och med att jag tappat en del på rankingen de senaste åren kommer jag att behöva slå ur underläge ofta och vinna över seedade spelare för att ta de poäng som krävs.

Det som gäller är att jag behöver ligga top 12 på världsrankingen i singel i maj 2016. Världsrankingen är en sammanräkning av alla turneringar jag spelat de senaste 52 veckorna och man räknar hela tiden de 7 turneringar där jag tjänat mest poäng. Olika stora turneringar ger olika mycket poäng så man måste tänka lite taktiskt. Är det bättre att åka på en stor turnering med mycket poäng men där de flesta ur världseliten kommer vara närvarande (hög risk/stor belöning) eller en lite mindre turnering där jag måste gå till final eller vinna för att få poäng som jag faktiskt kan använda? Inte alltid lätt att svara på den frågan så jag kommer att försöka blanda lite.

Men även om det är först i maj i år som poängen jag tjänar faktiskt kommer att kunna användas mot kvalificeringen, kommer det att bli mycket lättare om jag kan skaffa mig ett bra utgångsläge. Jag ska därför spela några turneringar innan dess och dessa kan komma att bli riktigt viktiga. Säsongen kommer för min del att börja i Preston och Bolton i England i februari. Två lite mindre turneringar där jag framförallt kommer att leta efter formen, försöka spela bra tennis och förhoppningsvis få spela några bra matcher mot bra motståndare. Det kommer att bli svårt att få med sig så mycket poäng därifrån men spelar jag bra så kan de definitivt bli värdefulla.

Nu när bloggen fått sin officiella invigning ska jag försöka hålla den uppdaterad med referat från turneringar, någon bild emellanåt och kanske lite övriga tankar kring sporten och livet. Vore jättekul att få lite kommentarer och frågor på det jag skriver, antingen direkt här i bloggen eller på facebook. Det blir en spännande period framöver och jag vill gärna dela med mig av den!