Andra turneringen i Sydafrika blev tyvärr ett riktigt bottennapp. Tuff lottning även här och förlust direkt mot Ymanitu Silva(BRA), en ny bra spelare på väg upp. Han var lurig – det var vårt första möte och jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta. Spelade i alla fall riktigt dåligt och förlorade 0-6 3-6 och var inte alls nöjd efteråt. Kände mig helt tom i första set. Kom igång bättre i andra vid 1-4 men det var tyvärr för sent. Kanske att magsjukan någon dag tidigare påverkade en del men framförallt var jag inte van vid den höga höjden och utomhusspel i allmänhet. Han vann sedan mot världsfemman Burdekin(GBR) i kvarten så det var ingen dålig spelare jag förlorade mot men ändå trist.

Dubbeln spelade jag med Lucas Sithole(RSA). Vi vann kvarten enkelt mot lokala spelare men torskade tyvärr en tuff semi mot Wagner(USA)/Burdekin(GBR) 6-4 3-6 1-6.